Stel je voor … #1: Jeroen Vloeimans & Ilse Leeninga

dutch stel je voor header

Onze dutchers worden al jarenlang gekenmerkt door ondernemerschap, assertiviteit en doelgerichtheid. Sommige collega’s vieren jubileum op jubileum, andere collega’s vliegen uit. Vaak blijven we in verbinding en regelmatig komen nieuwe samenwerkingen tot stand. Twee collega’s uitgelicht: Jeroen Vloeimans, die inmiddels ruim 10 jaar dutcher is en Ilse Leeninga, inmiddels een half jaar bij de club.

Hoe lang werk je nu bij dutch Jeroen, en wat blijft jou binden?

Jeroen: Afgelopen februari was het precies 10 jaar geleden dat ik mijn eerste opdracht deed bij DAG, de eerste cross-mediale krant van Nederland. Fortis, DSB Bank, Telfort en KPN volgden. Het ondernemerschap en de daaraan verbonden vrijheid zijn voor mij de reden dat ik me hier nog steeds thuis voel. En natuurlijk de toffe collega’s!

Waar zitten de grootste verschillen tussen dutch, toen je begon en nu?

Jeroen: dutch is de afgelopen 10 jaar eigenlijk altijd in beweging geweest. Ik heb het zien groeien naar ruim 200 collega’s en terug zien gaan naar een kernteam van 30 man. Ondanks de dynamiek is dutch altijd herkenbaar, krachtig en toekomstgericht gebleven. Het grootste verschil is toch wel dat de klassieke consultant/projectmanager plaats heeft gemaakt voor eigenzinnige professionals met ieder een eigen expertise. Zo heb ik mij gespecialiseerd in digital transformation. Ik geloof namelijk dat technology/IT een centrale rol speelt binnen organisaties die willen groeien, veranderen of duurzaam bestendig willen blijven.

 

"Ondanks de dynamiek is dutch altijd herkenbaar, krachtig en toekomstgericht gebleven."

En Ilse, hoe lang werk jij nu bij dutch en wat deed jou binden?

Ilse: Ik werk sinds november 2016 bij dutch. Door mijn oude baan bij Achmea ben ik in contact gekomen met dutchers via hun activiteiten bij ‘dutch basecamp’. Dat smaakte naar meer! Vooral door de manier waarop dutch een rol speelt bij innovaties en het verbinden van oude aan nieuwe verdienmodellen. Zelf aan de slag met en voor klanten om samen te leren, te creëren en te werken aan nieuwe mogelijkheden die goed zijn voor people, profit én planet. Daarom heb ik me direct aangesloten bij het sustainability team van dutch! 

Wat is het tofste wat je gedaan hebt het afgelopen kwartaal? Waar ben je trots op?

Jeroen: Elk kwartaal bespreekt mijn huidige corporate klant met een groep kritische business partners over waar het ondernemerschap in hun bloed zit. Vooral op het gebied van de financiële processen, mijn thema, vergt het soms extra afstemming om elkaar te begrijpen en te kunnen samenwerken. We hebben in die complexe omgeving veel resultaat geleverd. Vorige maand was het voor het eerst dat de partners 100% tevreden waren. Daar doe ik het voor!

Ilse: Vanaf mijn start viel ik meteen met mijn neus in de boter: een heel mooi project over de ontwikkeling van de nationale Smart City Strategie. Ik ben trots op de prestatie die we als dutch hebben geleverd en blij dat ik lid van het kernteam van GSC3 ben (Global Smart Cities & Communities Coalition, www.gsc3.city). Afgelopen januari heeft Mark Rutte de strategie in ontvangst genomen en om vervolg gevraagd richting internationale mogelijkheden. Ik vind het heel gaaf dat het gelukt is om de essentie over te brengen, namelijk dat de maatschappelijke vraagstukken van inwoners in die steden centraal staan en dat innovatie en technologie daarin ontzettend veel nieuwe mogelijkheden bieden. En niet andersom.

Als we jou willen ontmoeten, Ilse, waar kunnen we je in actie zien de komende tijd?

Ilse: In mei geef ik op een congres voor ambtenaren een workshop in de Jaarbeurs. Ook ben ik ambassadeur van het grootste kennisfestival van Nederland. Deze zal op 15 juni dit jaar weer plaatsvinden. Ik ben hier vanaf het begin bij betrokken als ambassadeur, omdat ik geloof dat we met elkaar andere manieren van organiseren nodig hebben om echt te innoveren in plaats van het blijven ‘rommelen in de marge’ van bestaande systemen. En kennis delen met elkaar via een festival is echt ontzettend inspirerend!

Interesse? Kijk op http://www.hetgrootstekennisfestivalvannederland.nl/ of stuur een mailtje naar i.leeninga@dutch.com.

dutch

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.