Werk slimmer, niet harder met dutch & Qollap

Slimmer werken

Slimmer werken, niet harder. Dat hoor je vaak. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Onderdeel van slimmer werken is dat de verantwoordelijkheid voor nieuwe ideeën en productontwikkelingen niet alleen meer bij de top liggen, maar bij iedereen in de organisatie. Slimmer werken is dus het nieuwe credo.

Technologie speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven, op kantoor, thuis, tijdens het reizen. Wij zijn constant aan het innoveren. Of het nu gaat om het MKB of grote corporates, de noodzaak van innoveren geldt voor elke organisatie. En het is een feit dat we steeds meer online en digitaal werken. De meeste organisaties hebben dan ook, naast of in plaats van een fysieke, een digitale werkplek waar medewerkers samenwerken. Bijvoorbeeld in de vorm van een sociaal-intranet. Maar wat kan een digitale werkplek eigenlijk opleveren voor een organisatie? 

Chemie uit co-creatie

Het antwoord is simpel en luidt: het optimaliseren van menselijk kapitaal. En daar komt Qollap om de hoek kijken. Immers: “Why rely on the intelligence of a few when you can tap into the collective wisdom of many?” Je wilt ideeën vanuit alle hoeken binnen de organisatie naar boven halen. Dit stelt bedrijven in staat om van zoveel mogelijk mensen input te krijgen over verbeteringen en/of hoe deze ook in te voeren. Niet alleen van diegenen die toch al vaak gevraagd worden of snel hun antwoord klaar hebben, maar van een veel grotere groep betrokken medewerkers. Dat is wat Qollap biedt. De mogelijkheden van deze werkwijze sluit perfect aan bij datgene wat dutch samen met organisaties doet – building better//!

Innovatie waar iedereen achter staat

Om koploper te blijven is het belangrijk om iedereen binnen je organisatie mee te nemen in bijvoorbeeld productontwikkeling. Het is veel makkelijker om veranderingen voor elkaar te krijgen als belangen transparant zijn en je iedereens input kunt meenemen in de besluitvorming. Medewerkers voelen zich dan gehoord en bouwen enthousiast mee aan de transitie van de organisatie. De tool die Qollap biedt is een mooi middel om input te genereren. dutch kan vervolgens helpen om ook de implementatie van de verbeteringen en vernieuwingen een versnelling te geven. Samen bieden Qollap en dutch dus een volledig innovatietraject voor jouw organisatie.

Innovatie en co-creatie in jouw organisatie

Wil je meer weten over wat wij op het vlak van innovatie en co-creatie kunnen betekenen voor jouw organisatie? Of ben je geinteresseerd in Qollap? We nodigen je van harte uit om hierover verder te praten.

dutch