Stel je voor … #2: Gerben Nij Bijvank & Merel Hoftijzer

Onze dutchers worden al jarenlang gekenmerkt door ondernemerschap, assertiviteit en doelgerichtheid. Sommige collega’s vieren jubileum op jubileum, andere collega’s vliegen uit. Vaak blijven we in verbinding en regelmatig komen nieuwe samenwerkingen tot stand. Twee collega’s uitgelicht: Gerben Nij Bijvank, die inmiddels 4 jaar dutcher is en Merel Hoftijzer, inmiddels ruim 3 jaar bij de club.

Je werkt nu 4 jaar bij dutch, wat blijft jou binden?

Gerben: Inderdaad exact 4 jaar. Ik houd van de dynamiek van telkens nieuwe opdrachtgevers. Nieuwe projecten waarvoor ik me kan inzetten en waar ik verbetering tot stand kan brengen. Voornamelijk waar ik waarde kan toevoegen op het gebied van duurzaamheid en verdienmodellen. Bedrijven klaar maken voor de toekomst. 

Wat zijn toffe projecten waar je aan hebt gewerkt? Waar ben je trots op?

Gerben: Dat zijn er heel wat. Onder andere een peer-2-peer energiedienst van Alliander, een circulair verdienmodel voor SKO, nieuwe mobiliteitsdiensten bij Pon, Olifantsgras als plasticvervanger bij Vibers en implementatie van een grote, nieuwe klant bij Greenwheels. De kern is dat deze bedrijven willen werken aan duurzaamheid. Hierbij help ik ze enerzijds met business expertise over nieuwe verdienmodellen, commercie en venture management en anderzijds met inhoudelijke expertise over mobiliteit en circulaire economie. Ik ben er trots op dat mijn collega’s en ik de mensen bij deze bedrijven hebben kunnen inspireren en helpen te versnellen en doorpakken.

"We zijn niet per sé zelf ondernemers, maar brengen wel altijd ondernemerschap bij onze klanten"

Merel, jij werkt ook bijna 4 jaar bij dutch, wat blijft jou binden?

Merel: Vier jaar geleden leerde ik dutch kennen tijdens mijn scriptie-onderzoek en ik was meteen geïnspireerd door het ondernemende karakter. Toen ik 3,5 jaar geleden mocht starten als Young Business Professional was ik dan ook dolenthousiast. Ondernemerschap is ook wat mij blijft binden: we zijn niet per sé zelf ondernemers, maar brengen wel altijd ondernemerschap bij onze klanten. Daarnaast vind ik het belangrijk om in alles wat ik doe - op werk en privé - altijd te proberen de wereld een beetje duurzamer en socialer te maken. 

Aan welke toffe projecten heb jij gewerkt? 

Merel: De afgelopen jaren heb ik vooral een hoop startups van binnen gezien, maar ook een aantal grotere bedrijven geholpen. Vanaf de start ben ik betrokken geweest bij een aantal ventures in het Goodstart Investments netwerk, wat een super toffe ervaring was. Die kennis neem je ook weer mee als je bij een grotere organisatie aan de slag gaat. Bijvoorbeeld bij NewCold, waar ik als projectmanager branding aan de slag mocht. De lean manier van werken die ik leerde binnen startups - bouwen, testen, leren en opnieuw bouwen - kwam goed van toepassing in de innovatieve en snel veranderende omgeving van NewCold.

Wat wil je het komende half jaar gaan bereiken?

Gerben: Ik werk momenteel voor Vibers en voor Greenwheels. Een heel mooie combinatie van bezig zijn met nieuwe verdienmodellen, circulaire economie en mobiliteit. Ik blijf graag bij beide partijen betrokken. Dat betekent dus veel toegevoegde waarde creëren in de huidige opdrachten, zoals we gewend zijn bij dutch!

Waar kunnen we je de komende tijd in actie zien?

Merel: Begin september heb ik een fantastische opdracht afgerond bij Samen Veerkrachtig, waar ik verantwoordelijk was voor Community Management en Content Marketing. Ik heb hier echt kunnen ontdekken waar mijn passie ligt: het mainstream maken van sociale en duurzame concepten. Hier ga ik me de komende tijd verder in verdiepen en ik hoop dit in mooie nieuwe projecten te kunnen toepassen!

dutch