Drempels overwinnen: dutch venture Vibers™ vervangt plastic, papier en beton

Geen plastic, geen papier, geen beton, maar Vibers. Jawel, zelfs voor het 3D-printen van bouwmaterialen. dutch ziet in Vibers dé oplossing voor veel milieuvervuilende producten en grondstoffen. De toekomst is nu. En dutch helpt mee bouwen om bij te dragen aan veranderingen die uiteindelijk goed zijn voor maatschappij, mens en milieu.

Vibers wordt gemaakt van Olifantsgras, een snelgroeiend gewas dat enorme hoeveelheden CO2 kan opnemen. Onlangs introduceerde Vibers een verpakking ter vervanging van plastic, met een natuurlijke uitstraling, waarin je producten mooi en lang vers blijven. Je kunt het bij het GFT gooien en het is niet schadelijk voor het milieu.

Duurzamer én beter alternatief

Hier blijft het niet bij: Vibers is sterker, lichter en volledig composteerbaar. Vibers beton is zelfs geschikt voor in de bouw. Het jongste resultaat is een modulaire betonnen bank die samen met beheerders van de gemeente Bergen op Zoom is ontworpen. Een enorme stap voor de bouwsector, waar tot op heden met name wordt gelet op de energieprestaties van een gebouw en veel minder op de milieubelasting van de toegepaste materialen. dutch ziet in Vibers hét duurzame alternatief voor fossiele brandstoffen als olie en is daarom trotse collega en investeerder.

Hoe het begon

Tijdens zijn reis op Borneo zag Vibers directeur Jan-Govert van Gilst de verwoestende effecten van ontbossing. Koraal sterft af, de vispopulatie slinkt door afval in het water en de stranden liggen vol plastic. “Dus omdat we in Nederland plastic producten nodig hebben, zorgen we voor een enorme schade aan de natuur en het milieu.”, zegt Van Gilst. Daarom is hij Vibers gestart, om zelf het verschil te kunnen maken.

Drempels wegnemen

Zelf het verschil maken was makkelijker gezegd dan gedaan. De drempels voor toetreding in de markt zijn hoog, maar te overwinnen. Met Vibers heeft de producent – en dus ook de consument – eindelijk een alternatief. Producenten zien dit steeds vaker in en de knop gaat om. dutchers Gerben Nij Bijvank en Jochem Sanders begeleiden Vibers in dit proces van professionaliseren, commercialiseren en implementeren.

dutch onderneemt mee

Vibers sluit perfect aan op waar dutch al vijftien jaar lang innovatieve bedrijven mee helpt: het opbouwen, opschalen en versterken van ondernemingen met een duurzame drive. “Waarbij we vanuit onze rol en bijdrage verantwoordelijkheid willen nemen voor het resultaat”, zegt dutch directeur Meino Zandwijk. “Na advies volgt implementatie. Soms in een project en soms dus door te ondernemen, maar altijd vanuit een duidelijke visie. Alles wat je doet moet bijdragen aan veranderingen die uiteindelijk goed zijn voor milieu, maatschappij en mensen.”

Innovatie en ondernemen in jouw organisatie

Wil je meer weten over wat wij op het vlak van innovatie, corporate ventures en ondernemerschap kunnen betekenen voor jouw organisatie. Neem dan contact met ons op.

dutch

Deel dit bericht