Hoe wij 29% CO2 reductie hebben gerealiseerd in één jaar

In een jaar van 148 ton naar 104 ton CO2 uitstoot: Het kan! Duurzame hubs, een paperless office en een vooruitstrevend mobiliteitsbeleid. Zo houden we de wereld schoon en verminderen we onze eigen uitgaven.

CO2 uitstoot reduceren & compenseren

dutch streeft er naar bedrijven blijvend te verbeteren. En dat begint bij onszelf. Daarom werken we elk jaar aan het reduceren van onze eigen CO2 uitstoot en compenseren we voor de hoeveelheid CO2 die overblijft via een cookstoves project in Oeganda van mede B Corp Climate Neutral Group. Daarmee belasten we het milieu een beetje minder en houden we de wereld schoon. Voor onszelf en toekomstige generaties. Bovendien leveren onze CO2 besparende maatregelen op korte termijn lagere uitgaven aan water, elektriciteit en vervoer op.

Reductie door innovatieve maatregelen

En dit jaar is het dus gelukt om een reductie van 29% te behalen. Per FTE is de reductie zelfs nog groter: maar liefst 34%. Dit is deels toe te schrijven aan een kantoor-verhuizing. Halverwege 2016 verwisselden we het grote pand in Hilversum voor drie “hubs”; flexibele werkplekken met een efficiënter water- en energieverbruik in Bunschoten, Amsterdam en Hilversum. De CO2 reductie is ook het gevolg van ons mobiliteitsbeleid, geïmplementeerd in november 2015. Het beleid prikkelt medewerkers om groen te reizen. De auto wordt vervangen door het OV, de bus door de (OV) fiets en het aantal elektrische auto’s stijgt.

dutch gaat voor blijvend verbeteren

Blijvende verbetering vergt doorzettingsvermogen, implementatiekracht en constant monitoren. dutch doet dit niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. We treden op als mobiliteitsadviseur voor werkgevers en helpen mobiliteitsdienstverleners met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten.

Wil je ook aan de slag met het omlaag brengen van de CO2 uitstoot van jouw bedrijf? Of gewoon een keer kletsen over elektrische auto’s, CO2 rapportage of duurzame mobiliteit? Neem contact met ons op.

dutch

Deel dit bericht