dutch; eco-systeem voor transformaties

De wereld verandert fundamenteel en in een razend tempo. Daarop anticipeert dutch door een splitsing van de huidige dutch activiteiten te maken in een participatie- en transformatie-deel. Dat heeft als extra voordeel dat we dutch als organisatie verder voortzetten als een ecosysteem van gelijkgestemden. Met het ecosysteem ontwerpen en realiseren we de veranderingen die nodig zijn om onze wereld ook voor de generaties na ons duurzaam leefbaar te maken.

Ondernemend sinds de start

Sinds de start in 2001 hebben de oprichters en daarmee dutch zich onderscheiden met een resultaatgerichte, ondernemende aanpak. Zo zijn tientallen initiatieven en bedrijven (mede) opgericht, zijn er meer dan 4000 opdrachten uitgevoerd voor ruim 100 klanten en is een meer dan uitgebreid netwerk opgebouwd van start-ups tot de grote bedrijven, van bewuste professionals tot netwerken als die van B-corporation. Door gebruik te maken van al deze inspanningen, kennis en samen te werken met al deze kennissen creëren we nu het ecosysteem van dutch en realiseren we inmiddels de eerste transformaties voor onze opdrachtgevers op de hoogstnoodzakelijke maatschappelijke transities.

Ons antwoord op maatschappelijke ontwikkelingen

In de afgelopen twee decennia hebben allerlei zaken een vlucht genomen, digitale ontwikkelingen, social media impact en zijn er grote maatschappelijke vraagstukken van transformatie ontstaan zoals klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, mobiliteit, participatie en verdergaande digitalisering. Wij denken/weten dat we deze veranderingen alleen maar holistisch en vanuit een coalition of the willing aan kunnen pakken. Dat doen we graag op zijn dutch en dus op een ondernemende wijze waarbij we de gewone dingen ongewoon goed doen, of in dit geval ongewoon goed duurzaam doen.

Samenwerken voor impact

De komende weken en maanden zullen we het ecosysteem, de diverse ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende transformaties dan ook specifiek duiden. Of het nu gaat over de energietransitie, de bij- en herscholing van professionals, de slimme en leefbare stad, circulariteit en/of onze samenleving van de toekomst.

We zien dat bovengenoemde vraagstukken en aanpak veel gaat vragen van ons allemaal, de overheid, de bedrijven en vooral ook alle individuen. Daarom doen we de dingen graag samen want uiteindelijk ga je alleen misschien wel sneller maar samen komen we veel verder! En dat is hard nodig!

dutch
the ecosystem for building better//worlds

 

dutch ecosysteem visie

Meino Zandwijk

Deel dit bericht