The future of energy

Start de coalitie revolutie voor een duurzame toekomst

Voorhout heeft een primeur.  Een volledig duurzame wijk, voorzien van de nieuwste technieken. Een duurzame wijk die meer energie opwekt dan dat er verbruikt wordt en geheel zelfvoorzienend is. Een energierekening voor de bewoners komt er hier niet meer aan te pas. Een zeer interessante testcase, opgezet door twee leden van de nieuwe Energie Coalitie.

Eerste project Coalition of the Willing is een feit!

Deze zomer richtte Meino Zandwijk samen met Bram Reinders van Alliander/Institute for Future of Living en Thijs Aarten van EnShared de Coalition of the Willing op. Samen met partijen uit alle sectoren wil de coalitie de energietransitie een boost geven. Doel van deze coalitie is om van onderaf Nederland te voorzien van een duurzame energiehuishouding, te beginnen met het creëren van aardgasvrije wijken.

Daarom is dutch energy transformations één van de oprichters van de 'coalition of the willing'. Een verbond van intrinsiek gemotiveerde mensen, organisaties en bedrijven die samen, voor eigen risico en rekening, willen werken aan het pro-actief dichterbij brengen van de energietransitie in Nederland. Zo hun bijdrage leveren om onze wereld ook voor de generaties na ons leefbaar te houden.

De toekomst vandaag

Het project in Voorhout is baanbrekend op diverse vlakken en met name door de koppeling van sociologische en technologische vernieuwing. Naast dat de wijk geheel zelfvoorzienend is qua energie, is deze ook nog eens circulair opgebouwd en wordt de opgewekte energie via een geavanceerde manier verkocht op de energiemarkt. Coalitiepartners Bouwbedrijf Van der Hulst, verantwoordelijk voor de ‘hardware kant’ en EXE, verantwoordelijk voor de ‘software kant’ lopen hier echt mee voorop in de energietransitie.

De wijk wordt ook wel ‘de wijk van de toekomst’ genoemd, wat geheel terecht is. Niet alleen aan energie-innovaties is gedacht, maar ook aan zaken als gezondheidszorg en mobiliteit. Zo kent de wijk naast eengezinswoningen ook woningen die meegaan met de vergrijzing (seniorenwoningen). Deze woningen bevatten technologie waarmee de arts op afstand zorg kan verlenen (e-health). De bewoner hoeft dus niet voor het minste of geringste naar de dokter.

Start een Coalition om de oplossing voor maatschappelijke uitdagingen te versnellen

Met de Coalitie neemt dutch het voortouw samen met haar partners om de energietransitie te versnellen. Deze manier van werken kan ook ingezet worden op andere uitdagingen, daar pakken we ook graag op door.

Bent u benieuwd wat een energiecoalitie verder kan betekenen? dutch energy transformations begeleidt nationaal, regionaal en lokaal overheden, woningcorporaties, VVE’s en burgercoöperaties concreet op weg naar de verduurzaming van Nederland. Spreekt dit project u aan, deelt u ons doel dan helpen we graag om uw beleid en ambitie vorm te geven. Neem vooral contact met ons op.

Wie
dutch energy transformation met coalitiepartners

Missie
Voor volgende generaties de energietransitie beschikbaar maken. Samenwerken in effectieve verbanden op project per projectbasis.

Resultaat
Naast dit project in Voorhout is ook de Coalition Arnhem een feit. 

Samenwerken voor een sterke toekomst

dutch stelt haar ecosysteem van partners, relaties en alumninetwerk graag beschikbaar om vernieuwende oplossingen te creëren. Hoe kunnen we samenwerken?

Contact opnemen

Deel deze case

In opdracht van:

Image