The future of sustainable mobility

De Leasewijzer als voorbeeld voor duurzaam doen

dutch heeft al jaren een state of the art connected mobility beleid waarin alle duurzame bronnen worden vergoed. Op basis van dit beleid hebben we samen met Natuur & Milieu en Fleetsupport de leasewijzer ontwikkeld om ook andere organisaties te helpen.

Een handleiding voor duurzame mobiliteit op maat

Een goed mobiliteitsplan scoort op duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat voor sommige bedrijven mobiliteit al gauw 85 procent van de ecologische voetafdruk beslaat. Een enorme ecologische kostenpost waar nog veel winst te behalen valt.  dutch kwam erachter dat het echter niet evident is proactief te denken aan duurzamer mobiliteitsbeleid. De missie was helder: een leidraad voor duurzame mobiliteit maken.

De Leasewijzer gidst door het dichte woud van mobiliteitsopties. Er worden handvatten aangereikt die eerder alleen onder insiders bleef. Bedrijven die hun ervaringen en beleid met het team deelden waren onder meer ABN AMRO, Arcadis, Nationale Nederlanden, NS en Siemens. Welke fouten maakten zij? En belangrijker: hoe kun je het nóg beter doen?

Voorbeeldproject vanuit het voorbeeld geven

Het verduurzamen van een mobiliteitsplan gaat niet over één nacht ijs. Dit geven alle ondernemers aan in de Leasewijzer en daar is dutch zelf ook achter gekomen. Het is daarom van het grootste belang alle mogelijkheden, valkuilen en hulpmiddelen te kennen. dutch had veel profijt van de kennis die in de Leasewijzer gebundeld is bij het implementeren van hun eigen mobiliteitsplan.

De beste stelregel is dat je zelf ook moet doen wat je anderen opdraagt. dutch was vastberaden om het eigen mobiliteitsplein zo duurzaam mogelijk te maken. Rekening houdend met een perfecte balans tussen idealisme en pragmatisme.

Hiernaast is de Leasewijzer te downloaden. Ook helpen we graag om het mobiliteitsbeleid van uw organisatie te verduurzamen. Neem eens een kijkje op sustainable.dutch.com.

Wie
dutch sustainable transformation

Missie
Andere organisaties inspireren en begeleiden in het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid.

Resultaat
Een praktisch document dat als leidraad kan dienen voor het creëren van een nieuw mobiliteitsbeleid.

Image Download Leasewijzer

Mobiliteit voor de toekomst

Mobiliteit kent een boel haken en ogen en de oplossingen zijn wijd verspreid. We helpen graag om hier een pad te creëren.
Contact opnemen

Deel deze case

In opdracht van:

Image